Nyheter - Arkiv

Detta är vår plats för nyheter men också vårt arkiv för äldre material.

Våra nyheter handlar om det som händer i kommunen och i omvärlden, 
samt det som vi miljöpartister medverkar i och arbetar för. De övriga länkarna här under går till våra motioner, när vi skriver i olika media eller blir intervjuade, protokoll och andra handlingar som vi vill göra tillgängliga för våra medlemmar och allmänheten. Visst material kommer enbart visas för våra medlemmar som begärt access hos kansliet mark@mp.se

______________________


22 maj är det Biologiska mångfaldens dag. Fira den!

 

Du behöver biologisk mångfald. Som alla arter är människan beroende av andra djur och växter. För luften som du andas, för maten på din tallrik och till tyget i din t-shirt. Dessutom ger mångfalden av djur och växter små och storslagna naturupplevelser.

 

Nu behöver den dig. Mångfalden i naturen är hotad. Forskarna larmar: läget är lika allvarligt som med klimatet. Världen är inne i en sjätte massutrotning av arter (den femte var när dinosaurierna dog). Människan är själv orsaken – vi är lyckligtvis även lösningen!

 

Miljöpartiet älskar naturen. Med oss i regering har naturen nu dubbelt så stor budget. Nu skyddas 80 procent fler nya områden. Nu görs mer natur tillgänglig för miljoner människor. Nu vill vi ha din röst för att göra ännu mer och bevara den biologiska mångfalden.

 

Bra saker biologisk mångfald ger dig:

Mat

Ren luft

Friskt vatten

Skydd mot klimatförändringar

Små och stora upplevelser av vacker natur.